Vrei să slăbeşti într-un mod sănătos? Vrei să scapi de 2 sau 3 kilograme în cel mai scurt timp? Pune pe farfuria ta aceste 5 alimente puternice şi vei descoperi că, prin consumul lor, îţi vei croi calea către o talie mai subţire.
1. Mango
Asta înseamnă că poţi să mănânci şi altceva în afară de portocale. Acest fruct tropical are în compoziţia sa o mare cantitate de vitamina C, un antioxidant care arde grăsimea.
2. Anghinare
Anghinarea, această legumă bogată în fibre alimentare, te ajută să îţi încetineşti ritmul în care mănânci (deoarece este nevoie de timp ca să cureţi şi să decojeşti partea cărnoasă de pe fiecare frunză). Să nu uităm că de la anghinare se consumă partea cărnoasă a frunzelor şi receptaculul floral, adică inima din anghinare. Iar această operaţiune te împiedică să exagerezi cu mâncatul.
3. Ovăz
Un studiu recent a arătat că dacă mănânci această cereală consistentă în fiecare zi, trucul te ajută să reduci indicele de masă corporală şi te poate ajuta să reduci grăsimea de pe abdomen.
4. Sfeclă
Anumiţi compuşi din această legumă rădăcinoasă dulce poate creşte rezistenţa, astfel încât tu poţi să te antrenezi la sală aproximativ cu 15% mai mult timp.
Truc: Dacă nu vrei să fii prinsă pe picior greşit, taie şi decojeşte sfecla roşie sub un jet de apă rece pentru a evita petele.
5. Fasolea neagră
Prin încetinirea enzimelor care transformă amidonul în zaharuri, această proteină vegetală ajută la menţinerea concentraţiei de glucoză din sânge sub control. Dar îţi ţine şi pofta de mâncare sub control.
De asemenea, asigură-te că îţi faci un stoc solid, cumpărând următoarele ingrediente care nu trebuie să lipsească din dieta ta:
- Lapte de migdale
- Scorţişoară
- Ceapă
- Supă (fiertură) de legume
- Chimen
- Usturoi pudră
- Lămâie verde (lime)
- Lămâie
- Mentă proaspătă
Cum arată ziua nr. 1 din dieta ta, folosind toate ingredientele enumerate mai sus:
Micul dejun - Smoothie cu mango şi ovăz
Combină 1/2 cană cu gheaţă, 1 cană de lapte de migdale, 1 cană de mango tăiat cubuleţe, 1/4 cană fulgi de ovăz şi 1/2 lingură de scorţişoară într-un blender şi amestecă până când obţii un smoothie cremos.
Prânzul - Supă de fasole neagră (faci 2 porţii)
Sotează 1/4 cană de ceapă tocată în 2 linguri de ulei de măsline timp de 4 minute. Adaugă jumătate de conservă de fasole neagră; 1 cană de supă (fiertură) de legume; şi 1 linguriţă de chimen, 1 linguriţă de pudră de usturoi şi 1 linguriţă de suc de lămâie.
Fierbe la foc mic, apoi pasează totul sub formă de piure, într-un blender. Întoarce-te la cratiţă cu restul boabelor de fasole. Fierbe 5 minute. Serveşte cu o anghinare preparată la aburi, cu un amestec de ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Gustare - Chips-uri din sfeclă roşie
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Aranjează feliile nu foarte subţiri de sfeclă roşie şi galbenă pe o hârtie de copt, dă-le cu puţin ulei de măsline pe deasupra (cu ajutorul unei pensule de bucătărie) şi presară peste chips-uri puţină sare. Coace aceste chips-uri până când devin uşor crocante, timp de 12-15 minute, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Cină - Burger vegetarian peste o salată de anghinare
Burgerul din legume
Toacă jumătate de ceapă şi 1 sfeclă mică. Se amestecă cu 2 linguri de fulgi de ovăz mărunţiţi, 1 linguriţă de chimen, 1 linguriţă de pudră de usturoi şi coajă de lămâie şi 425 grame de boabe de fasole neagră de la conservă, făcute piure. Joacă-te cu amestecul şi fă 4 chiftele ca la burgerul din carne. Se coace compoziţia 200 de grade Celsius preţ de 20 de minute, întorcând chiftelele o dată.
Pentru salată, umple un bol cu apă şi stoarce jumătate de lămâie. Curăţă anghinarea de frunzele exterioare şi taie un sfert din receptaculul floral. Taie în jumătate anghinarea şi îndepărtează partea violet şi cu aspect păros. Feliază subţire, aruncând frunzele în apa cu lămâie. Scurge apa şi pune peste anghinare sare, piper şi 2 linguriţe de ulei de măsline şi 2 linguriţe de zeamă de lămâie. Sursa.