Nasi goreng cu omleta
400 g file de porc
2 oua
sare, piper
2 linguri de unt
1 lingura de ulei neutru
400 g legume China congelate
100 g crabi
750 g orez fiert cu bobul lung
2 linguri sos de soia
un pachet ceapa prajita
(15 g produs gata preparat)
Pasul 1:
Fileul se taie in felii.Oulele se bat cu 2 linguri de apa, sare, piper.
Pasul 2:
Intr-o tigaie mare se incinge o lingura de unt in care se baga oulele pentru 4-5 minute.Se scot si se lasa la racit.
Pasul 3:
Uleiul si restul untului se incinge, se pune carnea portionat la prajit, pentru 3-4 minute pana se rumeneste, apoi se sareaza si se pipereaza.Se adauga legumele congelate, crabii, orezul si carnea, se prajeste la foc puternic,amestecand vreo 5 minute. Se condimenteza cu sosul de soia, sare si piper.
Pasul 4:
Omleta se ruleaza si se taie felii.Se presara deasupra ceapa prajita.
Se poate prepara pentru mai multi: cu o zi inaite, se fierbe dublul cantitatii de orez.In ziua urmatoare se prajeste in wok impreuna cu restul ingredientelor si se pune apoi direct pe masa.
Varianta imbunatatita:
se poate servi cu sambal oelek (condimentat) si sambal manis (dulce-picant).
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare