Orez prăjit cu bacon, ouă și creveți
Dacă îți place bucătăria chinezească, nu mai arunca banii pe fereastră la restaurant ci încearcă această rețetă de orez prăjit chiar la tine acasă.
1 lingură și jumătate ulei, 3 ouă, 100 g bacon, 1 cățel usturoi, 1 linguriță ghimbir ras, 100 g creveți, 100 g mazăre congelată, 2 căni orez jasmine fiert, 1 lingură sos de soia, 1 linguriță ulei de susan, sare de mare, piper alb măcinat, 2 fire ceapă verde
1. Se încinge o tigaie wok la foc mare și se adaugă 1 lingură ulei, apoi se adaugă ouăle bătute și se micșorează focul.
2. Se pun ouăle deoparte după ce au fost făcute fâșii și în wok se pune restul de ulei, iar când acesta s-a încins se pun baconul mărunțit, usturoiul pisat și ghimbirul ras, apoi se amestecă timp de 2 minute și se pun creveții decorticați împreună cu mazărea înghețată, încă 2 minute.
3. Se adaugă în tigaie orezul deja fiert și se amestecă bine, ca să se combine toate aromele, apoi se pun ouăle prăjite anterior și se asezonează cu sosul de soia, uleiul de susan, sare și piper.
4. Se servește imediat, cu ceapa verde tăiată rondele fine și pusă deasupra.