Daca si tu te numeri printre aceste persoane care nu consuma carne de miel, nici macar de Paste, poti incerca reteta pe care o recomanda antrenoarea Cori Gramescu.
"Iata si o reteta pe care o fac des acasa, desi suna foarte fancy: terrine de rata confiata cu portocale si dulceata de ardei iute, sau cum se intalneste bucataria frantuzeasca cu ardeiul de la Campulung Muscel. In esenta se fierbe pulpa de rata intr-un amestec de untura de rata si supa de pasare concentrata, cu sare si ceapa, pana se desprinde carnea de pe oase.
Exista si varianta de a cumpara rata gata confiata, 4 pulpe mari costa 60 de lei. Pentru reteta mea am folosit 2 pulpe mari si una mica, pentru 2 portii mari sau 3 portii normale", a explicat Cori Gramescu, vineri, pe pagina oficiala de Facebook, alaturi de o fotografie reprezentativa cu preparatul.
Mod de preparare:
1. Se maruntesc cojile de portocala confiata cu ceapa alba murata si castraveti acri.
2. Se curata carnea de pe oase si se inlatura complet pielea si grasimea aparenta, apoi se toaca marunt carnea la cutit.
3. Se amesteca muraturile, carnea si se adauga o lingura zdravana de mustar dijon (merge orice mustar foarte iute fara hrean), o lingurita de dulceata de ardei iuti (se gaseste la targuri eco) si se omogenizeaza.
4. Se face o salata verde cu vinaigrette clasica de mustar (mustar, lamaie, sare, ulei de masline) si se asezoneaza cu otet balsamic si merisoare uscate.
Citeste si: Cori Gramescu iti spune ce sa eviti in post