Inteligența are prea puțin de-a face cu notele de la școală sau cât de mulți bani ai, ea este un atribut psihologic care arată cum funcționează creierul, iar conform acestui studiu, cei care sunt dezordonați și întârzie mereu au un IQ mai mare datorită legăturilor pe care neuronii lor le creează.
Dezordine și întârziere
Ideea principală este că atunci când nu-ți pasă de ordine te adaptezi mai repede, iar ceea ce fac oamenii de obicei este doar să urmeze anumite tipare, pe care cei dezordonați le ignoră, deoarece neuronii lor reușesc să facă în timp record legături mai puternice, care-i ajută să memoreze orice mai repede. În acest sens, un birou plin de lucruri înseamnă fie că ești prea leneșă ca să-ți faci ordine fie că nu ai timp să pui totul cap la cap, dar ai astfel posibilitatea să vii cu strategii de afaceri și rezolvări ale problemelor mult mai bune. Dacă te identifici în cele de mai sus, înseamnă că al tău creier funcționează într-un mod ciudat, ceea ce-ți permite să vii cu strategii și analize ce-ți îmbogățesc ție și celor din jur vocabularul, pentru că subconștientul tău lucrează mereu și creierul percepe de fapt tot ceea ce este în jur, chiar dacă pe moment nu-ți dai seama.
Procrastinare
Nu te îngrijora dacă amâni tot timpul lucrurile pe care le ai de făcut, deoarece acesta este un comportament normal în acest mileniu, care înseamnă doar că ai o mare încredere în tine și în faptul că până la urmă vei îndeplini sarcinile de care ești responsabilă, doar că nu în timpul dat de altcineva. Pentru că lucrezi tot timpul pe ultima sută de metri, poți fura idei de la alții sau poți obține ajutorul lor, deoarece aceia care nu respectă întotdeauna termenele limită caută mereu soluții salvatoare, ceea ce le împinge intelectul la limite și îi forțează să se dezvolte într-un fel sau altul.
După încurcătură vine și creativitatea
Toți marii gânditori sunt descriși ca fiind oameni dezordonați, dar creativi, lucru direct proporțional cu inteligența. Istoria a dovedit că oamenii care au cucerit lumea și au avut parte de succes cu gândurile și descoperirile lor, erau de fapt oameni care nu puneau prea mare preț pe punctualitate și ordine.
Gândirea, strategiile și analiza necesită timp
Conform statisticilor, dacă o persoană întârzie frecvent, ea are un IQ peste medie, pentru că ajunge să-și forțeze capacitățile cognitive, pentru a putea recupera timpul pierdut. De exemplu, dacă ai întârziat la muncă și șeful s-a supărat, trebuie să găsești rapid o scuză bună și să-ți îndeplinești toate sarcinile mai repede decât colegii tăi, iar de îndată ce creierul tău găsește o portiță de scăpare, acesta lucrează la foc continuu.
Oamenii dezordonați și cei care întârzie sunt mai...
Ultimele cercetări sugerează că cei care sunt dezordonați și întârzie mereu, atitudini care până nu de mult erau blamate, sunt de fapt mai deștepți și mai fericiți decât restul lumii.