Noi toate ne iubim copiii din tot sufletul nostru de mame. Ei sunt lumina ochilor noştri. Dar să fim cinstite: atunci când se apropie ora de culcare, este un momentu frumos din zi.
Aşa cum noi toate ştim, nu este întotdeauna uşor să îţi trimiţi copiii la culcare - ştii că micuţii tăi ar face orice să nu doarmă şi vor să mai tragă de timp cu propoziţii de genul "Pot să mai beau un pahar cu apă?", "Trebuie să merg la baie" sau"Poţi să îmi citeşti încă o poveste?".
Dar părinţii se vor simţi mai bine acum, după ce vor afla că un nou studiu a descoperit recent că orele de culcare timpurii sunt ceele mai bune pentru copii, indiferent de momentul în care cei mici se trezesc. Şi nu sunt ore perfecte doar pentru fiul sau fiica ta, ci şi pentru tine, ca mamă.
Studiul, care provine de la Institutul de Cercetare Murdoch Childrens din Melbourne, Australia, a descoperit că momentul ideal [pentru copiii care au vâsta potrivită pentru a merge la şcoală] pentru a merge la culcare este 20.30 - iar asta înseamnă ca cei mici să fie deja adormiţi până la ora 20.30.
Ai citit bine. Nu înseamnă că la 20.30 ar trebui să vă îndreptaţi către pat pentur a alege poveştile pe care le citiţi împreună, pentru a verifica dacă nu cumva sunt monştri sub pat sau pentru a merge la baie.
Cercetătorii au descoperit că micuţii care merg la culcare mai devreme au "o mai bună calitate a vieţii în tot ceea ce priveşte sănătatea", comparativ cu copiii care nu merg la culcare la 20.30.
Iar totodată mamele copiilor care se culcă devreme au o sănătate mintală îmbunătăţită. Această concluzie a fost adevărată indiferent de cât de mult dormeau copiii din cadrul studiului - crucială a fost doar partea în care cei mici mergeau devreme în pat şi adormeau până în ora 20.30.
Iar dacă această cercetare nu te-a convins, un alt experiment condus de National Sleep Foundation i-a pus pe copii să se ducă la culcare mai târziu decât o făceau în mod normal, timp de o săptămână, iar în acel timp, profesorii au observat că micuţii aveau "mai multe probleme academice şi mai multe probleme legate de atenţie", în ciuda faptului că profesorii nu ştiau că elevii lor au dormit mai puţin. Sursa.