Ou copt cu bacon şi praz
Reţeta de astăzi se bucură de un real succes. Durata de preparare este perfectă pentru dimineţile aglomerate, iar preparatul poate fi consumat şi rece.
6 ouă, o lingură de făină, 1 şi 1/2 cană lapte, 1/5 linguriţă piper negru, un praz mic, 200g bacon.
Bate ouăle, făina, laptele şi piperul până când obţii o compoziţie omogenă.
Spală prazul şi taie-l mărunt, iar apoi dă deoparte jumătate pentru ornat. Taie şunca cu foarfecele ca în imaginea de mai jos, după care, acoperă vasul pentru 2-3 minute cu o folie transparentă şi bagă-l la microunde.
Scoate vasul, toarnă amestecul de ou peste bacon şi jumătate din praz, acoperă-l din nou şi bagă-l la cuptorul cu microunde pentru 4-5 minute.
Presară restul de praz deasupra şi lasă preparatul 5 minute la răcit.
Poftă bună!
Sursa: http://cookingwithmicrowave.com/
Articolul anterior Chiftele de vită cu bacon Articolul următor Pizza din 4 ingrediente