Ouă coapte în coșuleț de pâine
Un mic dejun excelent, care-i va ademeni pe cei mici la masă datorită miresmelor emanate și dacă miezul feliilor de pâine este decupat în formă de inimă, partenerii vor fi încântați.
1 lingură muștar, 2 felii pâine toast, 2 ouă, 2 linguri maioneză, 5 g mărar, 50 g ceapă, 100 g piept de pui, sare, piper, ulei de măsline
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius, timp în care se îndepărtează miezul feliilor de pâine și se pune fiecare coajă pe câte o foaie de copt sau aluminiu.
2. Se pune pâinea (cu tot cu coșulețul format) într-o tavă de copt și se sparg ouăle în mijlocul feliilor.
3. Se presară ceapa tocată mărunt și se pune pieptul de pui în cubulețe mici, tras la tigaie în prealabil, apoi se asezonează, după gust, cu sare și piper.
4. Se ung marginile feliilor de pâine cu ulei de măsline și se dă tava la cuptor timp de 15 minute.
5. Se amestecă maioneza cu muștarul și se încălzesc un pic, apoi se pune mărarul tocat mărunt, pentru a fi servit cu totul pe post de sos.