Oua cu sos de maioneza
10 oua pentru fiert
2 oua pentru maioneza
250 ml ulei
1 lamaie
100 ml smantana
1 conserva de ton afumat
20 masline
2 radacini de hrean
patrunjel si marar verde
mustar
sare, piper
Se fierb oale, timp de 6-7 minute, se pun apoi in apa rece, se curata de coaja, avand grija sa ramana albusurile intregi. Se taie, pe lungime, in jumatati si se asaza cu galbenusul in jos pe un platou. Separat, din 2 galbenusuri crude, ulei, sare si suc de lamaie se prepara o maioneza. Se adauga mustar si piper pentru a fi putin picanta, apoi se amesteca cu tonul afumat, smantana si hreanul ras. Cu sosul obtinut se acopera jumatatile de oua fierte de pe platou. Se presara cu verdeata tocata fin si se orneaza cu jumatati de masline.
E bine sa stii
Galbenusurile fierte pot fi si ele adaugate, jumatate la prepararea sosului si jumatate pot fi amestecate cu ton, smantana si hrean si vor constitui umplutura pentru albusuri.