Ouă fierte, în stil parizian
Se iau șase ouă, se sparg frumos în vârf și se prepară o reţetă care îi va încânta şi pe cei mai pretenţioşi membri ai familiei. Poftă bună tuturor!
1 felie jambon, 1 felie somon fume, 1 ardei gras galben, 1 cub unt cu sare de mare, 1 legătură mărar, 1 legătură ceapă verde, 2 felii salam chorizo, 2 ciuperci champignon, 2 felii pâine toast, 6 ouă, 20 g foi de spanac, 20 cl smântână lichidă, 20 g cheddar ras, 20 g parmezan ras, paprika
1. Se taie cubulețe cât se poate de mici de jambonul, ciupercile, somonul fume, salamul chorizo, ardeiul gras, ceapa verde, mărarul și spanacul.
2. Cu ajutorul unui cuțit se decupează cu grijă capace din cojile de ouă, astfel încât să rămână atât gălbenușul cât și cea mai mare parte din albuș înăuntru.
3. Se pun ouăle, cu totul, într-un cofraj, pentru sprijin, apoi se umplu la alegere cu ingredientele tocate, ca de exemplu:
- ciuperci, jambon și ceapă verde
- smântână, spanac, somon și mărar
- ardei gras, salam chorizo, parmezan şi paprika
4. Se pun ouăle umplute, în coajă, să plutească pentru 5 minute într-o cratiță cu puțină apă clocotită şi un vârf de sare, astfel încât să se fiarbă moale, fără a curge compoziţia din ele.
5. Între timp se unge cu unt pâinea și se taie fașii, după care se folosește fiecare fâșie pentru a muia în zeama oului.
Articolul anterior Mini-clătite americane cu cremă de ciocolată Articolul următor Tort de morcovi cu migdale şi coacăze