Există, însă, metode prin care poţi antrena această zonă, astfel încât să îţi schimbi radical viaţa sexuală.
Rolul planşeului pelvian
Ca un hamac, muşchii pelvieni susţin organe precum uterul, vezica urinară şi nu numai. Dacă sunt antrenaţi cum trebuie, aceşti muşchi ajută la stabilizarea articulaţiilor şoldurilor şi acţionează precum o pompă limfatică pentru zona pelviană, controlând în mod adecvat vezica urinară. Muşchii pubococcigieni sunt cei care se întind în timpul naşterii şi cei care se contractă în timpul stimulării sexuale.
Având în vedere că este o zonă solicitată, mai ales în cazul femeilor, este surprinzător că primeşte atenţie numai în timpul actului sexual, în cazul efectuării testului Papanicolau sau atunci când există o problemă evidentă. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, numeroşi factori pot afecta sănătatea planşeului pelvian.
Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă cu aceşti muşchi de susţinere atunci când greutatea corporală creşte? Desigur că o greutate sporită afectează muşchii pelvieni, însă şi femeile slabe pot avea la fel de multe probleme ce ţin de această zonă. Faptul că stai mai mult aşesază, că porţi tocuri, că nu ai o postură corectă, că adopţi o respiraţie superficială şi nu îţi antrenezi suficient de bine muşchii spatelui prin exerciţii fizice - toţi aceşti factori cresc presiunea asupra planşeului pelvian. Un rol important îl au şi alţi factori, precum stresul, naşterea traumatică sau o viaţă sexuală necorespunzătoare.
În cele din urmă, muşchii pelvieni îşi pot pierde tonusul, flexibilitatea şi pot suferi enorm de pe urma tensiunii profunde. Sănătatea planşeului pelvian este esenţială pentru vitalitatea femeii, aşa că ai face bine să îi acorzi mai multă atenţie.
Simptomele unui planşeu pelvian compromis:
- libido scăzut
- dureri de spate
- dureri pelviene
- incontinenţă
- uscăciune vaginală
- dificulăţi de respiraţie
- prolapsul vezicii urinare
- prolapsul uterin
Există, însă, o metodă eficientă pentru întărirea musculaturii pelviene.
Oul de jad
Saida Desilets este un psiholog ce ţine ateliere internaţionale menite să susţină femeile în demersul lor de a crea o relaţie sănătoasă şi de a se bucura de sexualitatea lor. Oul de jad este o componentă esenţială a atelierelor sale.
"Exerciţiile pe care le facem cu oul de jad ajută într-adevăr femeile să îşi controleze corpul pe plan sexual, să îşi controleze planşeul pelvian şi senzaţia de plăcere."
oul de jad este o practică taoistă folosită de chinezi de mii de ani. Practica implică o serie de exerciţii ale muşchilor pelvieni realizate cu ajutorul unei mici bucăţi de jad, în formă de ou, care este introdusă în vagin. Acest instrument mic este suficient de puternic încât să prevină afecţiuni care ar necesita intervenţii chirurgicale, dar şi să redea femeii abilitatea de a experimenta plăcerea.
Avantajele oului de jad:
Remodelează memoria celulară a organelor sexuale
Reactivează o legătură profundă, somatică, dintre mintea conştientă şi organele genitale (aceasta se rupe devreme, prin modul în care o femeie socializează în adolescenţă)
Inervează pelvisul şi organele genitale. Asta înseamnă că swe creează mai mulţi nervi, mai multe căi către plăcere, ce duce la experienţe extinse ale orgasmului.
Restabileşte vitalitatea sexuală la orice vârstă, dar mai ales în cazul femeilor care suferă de atrofie, subţierea peretelui vaginal, uscăciune vaginală şi alte probleme conexe.
Efectele oului de jad:
Prezenţa oului de jad în vagin efectuează un masaj intern, care ajută la eliberarea muşchilor suprasolicitaţi şi trezirea celor care nu sunt activi. De asemenea, intensifică circulaţia sângelui, ce duce la hrănirea corespunzătoare a ţesuturilor. Acest lucru, la rândul lui, duce la echilibrarea hormonilor, sporirea fertilităţii şi sprijinirea funcţionării corecte a organismului.
Nu există nicio restricţie în ceea ce priveşte folosirea acestei tehnici, oul de jad putând fi folosit atât de către adolescente, cât şi de femei trecute de prima tinereţe.