Timp: 45
Porţii: 8
Ingrediente:
O ceapa mare
400 grame tofu
200 grame ciuperci
700 grame paste marinara
350 grame porumb fiert
O lingura ulei de masline
1-2 dovlecei mari
O lingurita de sare
2 lingurite busuioc uscat, macinat
3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se fierb pastele. In paralel se incepe pregatirea sosului.Se prajeste ceapa intr-o tigaie pana devine aurie, apoi se adauga branza tofu, maruntita, pentru a se amesteca mai bine cu pastele. Se adauga busuicoul, sarea si alte condimente, dupa gust. Se lasa sa se prajeasca la foc redus. Intre timp tocati ciupercile si radeti dovleceii, dupa care amestecati cu porumbul.Amestecul se prajeste bine, dupa care se adauga sosul de rosii. Deoarece se fierbe la foc jos, va dura putin mai mult pana ce amestecul incepe sa fiarba.Cand sosul este aroape gata, adaugati si usturoiul, pentru a nu-si pierde din gust. Se scurg pastele si se amesteca cu sosul. Se serveste cu parmezan ras pe deasupra si cu piper negru. Tofu este o pasta preparata din "lapte" de soia fiert si coagulat, presata in diverse forme, avand aspect de branza telemea, de culoare galbuie sau rosie; se foloseste ca inlocuitor de carne in preparatele vegetale, fiind foarte bogat in proteine.
Articolul anterior
Burrito cu carne de vaca si fasole - 500 cal
Articolul următor
Tagine din pui si masline - 400 cal