Tofu prăjit, cu lămâie şi ierburi aromate
Tofu preia foarte bine aroma oricărui sos în care stă la marinat și este bun cu sos de roșii, dar este delicios marinat în lămâie și ierburi.
1/4 cană ulei de măsline extravirgin, 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt, 1 legătură mică de busuioc proaspăt, 1 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, 1/2 linguriță pudră de usturoi, 1/2 linguriță pudră de ceapă, zeama de la 1 lămâie, 1 pachet tofu
1. Se lasă bucata de tofu deoparte și restul ingredientelor se bagă în robotul de bucătărie și se mixează bine, până când devin o pastă omogenă.
2. Se transferă totul într-o pungă resigilabilă și se adaugă bucata de tofu tăiată în patru, apoi se sigilează punga și se lasă la marinat cel puțin 30 de minute.
3. Se încinge o tigaie grill și se prăjesc bucățile de tofu pe fiecare parte câte 3 minute.