Pene italieneşti cu pui
Vrei să găteşti o cină gustoasă pentru cei dragi? Încearcă pene italieneşti cu pui şi parmezan!
250 gr pene, 1 lingură de amidon de porumb, 1 cană de supă de pui, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de usturoi mărunţit, 4 jumătăţi de piept d epui dezosat, 1 ceapă tocată, 1 ardei gras tocat mărunt, 1 cană de cubuleţe de roşii, 1 linguriţă de oregano, 1/4 cană de vin alb sec, 1/2 cană de parmezan ras
1. Pune o oală plină cu apă pe foc. Adaugă un praf de sare în apă. Fierbe pastele între 8 şi 10 minute apoi scurge-le.
2. Amestecă amidonul de porumb cu supa de pui într-un bol.
3. Încinge o tigaie pe foc. Pune uleiul de măsline şi căleşte usturoiul şi puiul tăiat fâşii. Găteşte preţ de 10 minute puiul, adaugă apoi ceapa şi ardeiul. După alte 5 minute, pune şi cubuleţele de roşii şi amestecă bine. Lasă totul să fiarbă preţ de 10 minute. Adaugă apoi amestecul de amidon şi supă de pui, dar şi vinul şi linguriţa de oregano. După 5 minute, opreşte focul.
4. Serveşte pastele cu parmezan ras deasupra.
Poftă bună!
Articolul anterior Fursecuri delicioase din două ingrediente Articolul următor Supă de broccoli cu brânză cheddar