Pepene roșu cu cimbru și lime
Transformă pepenele roșu în ceva delicios cu această rețetă și du-ți grătarul de vară la un alt nivel.
1/2 ceașcă cimbru proaspăt, 1 pepene roșu mare (preferabil fără sâmburi), 1 linguriță sare, 2 lingurițe ulei de măsline extra virgin, 2 lime
1. Se taie pepenele roșu pe rotund, în felii groase de câte 5 cm, astfel încât să obții 8 felii (dacă este nevoie se mai ia un pepene), apoi se stoarce toată zeama din bucățile de lime.
2. Se unge fiecare felie de pepene cu ulei pe toate părțile și se stropește cu zeamă de lime, păstrând jumătate din ea pentru după gătire, apoi se asezonează cu un pic de sare pe ambele părți (aproximativ 1/2 linguriță pentru toate cele 8 felii).
3. Se încinge grătarul și se pun feliile câte 4 minute pe fiecare parte, permițându-le să se imprime de la grilaj.
4. Se îndepărtează feliile de pe grătar și se stropesc cu restul de zeamă de lime, apoi se presară cimbru proaspăt, rupt de mână, și se mai pune un pic de sare, dacă se simte nevoia.