Pere fierte în vin
Ai invitat la tine prietenii sau familia şi vrei să îi surprinzi cu un desert deosebit? Trebuie să încerci neapărat perele fierte în vin.
6 pere mari, curăţate, dar cu cozile intacte, 750 ml de vin roşu, o cană cu zahăr, zeama de la o lămâie, o rădăcină de ghimbir de mărime medie, curăţată şi dată pe răzătoare, un băţ de scorţişoară.
1. Pune perele în tigaie şi toarnă peste ele vinul amestecat cu zahărul. Adaugă zeama de lămâie, ghimbirul şi băţul de scorţişoară şi lasă să fiarbă pentru 20 de minute, sau până când perele devin roşii.
2. Scoate perele cu atenţie din lichid, pune-le pe o farfurie şi lasă să fiarbă în continuare lichidul până când capătă consistenţa unui sirop.
3. Bagă din nou perele în sirop şi lasă preparatul să se răcească înainte să fie consumat.
Poftă bună!