Recent a fost lansată o campanie pentru a veni în sprijinul comunităţii cu privire la sănătatea orală, mai ales în contextul în care există câteva statistici îngrijorătoare în România.
Conform ultimelor studii privind igiena orală, numărul dinţilor care sunt cariaţi, plombaţi sau extraşi în fiecare an în rândul copiilor de 12 ani se ridică la 200.335.280.
Din cauza afecţiunilor orale, performanţa copiilor este afectată în ceea ce priveşte activităţile şcolare şi extra-şcolare.
Totodată, afecţiunile orale, printre care se numără cariile dentare şi afecţiunile parodontale sunt cele mai răspândite probleme de sănătate din lume, afectând majoritatea copiilor de vârste şcolare, dar și adulţii.
Mai mult, statisticile indică faptul că doar 26% dintre români merg la medic de cel puţin de două ori pe an, 58% dintre români merg la medic mai puţin de o dată pe an, iar 30% dintre aceştia se duc la medicul stomatolog numai atunci când au o problemă.
Doar 23% dintre români merg la medicul stomatolog pentru un control, iar 82% dintre cei chestionaţi susţin că se duc la dentist prea rar.
În 2013, românii au utilizat în medie un tub de pastă de dinţi de persoană. Populaţia din mediul rural consumă un tub de pastă de dinţi o dată la trei ani, iar populaţia din mediul urban consumă circa un tub şi jumătate pe an. În medie, românii folosesc aceeaşi periuţă de dinţi timp de doi ani. Sursa: statistici realizate de Colgate-Palmolive.