Piept de pui cu fasole neagră şi chimen
Eşti în criză de timp şi nu ştii ce să pregăteşti pentru cină? Încearcă o reţetă rapidă şi săţioasă, pe bază de piept de pui, care îi va da pe spate cu siguranţă pe cei dragi.
1 piept de pui dezosat, fără piele, 1 linguriţă chimen măcinat, 1/4 linguriţă piper cayenne, 2 linguriţe ulei de măsline, 1/2 ceaşcă ceapă roşie tocată, 1 ardei jalapeño, 3 ceşti de fasole neagră, 1 1/2 ceaşcă porumb dulce, 1 1/4 ceaşcă de roşii cherry, 2 fire de praz, 1 linguri coriandru, 2 linguriţe oţet din vin roşu, sare şi piper negru
1. Taie pieptul de pui în două şi bate carnea ca pentru şniţele, după care combină chimenul măcinat cu piperul cayenne şi tăvăleşte pieptul de pui prin combinaţia obţinută.
2. Încinge uleiul într-o tigaie de dimensiuni mari, sotează puiul pentru 4 minute pe fiecare parte, după care dă-l deoparte.
3. În tigaia în care ai preparat puiul adaugă ceapa roşie tocată şi ardeiul jalapeño curăţat de seminţe şi tăiat în fâşii subţiri. Amestecă constant timp de 1 minut.
4. Adaugă în tigaie fasolea neagră (din conservă) spălată şi scursă în prealabil, porumbul (din conservă) scurs, roşiile cherry tăiate în jumătăţi şi 3 linguri de apă. Lasă-le la foc mediu pentru 1 sau 2 minute, amestecând din când în când, până când vezi că s-au înmuiat suficient, după care dă-le deoparte.
5. Adaugă în tigaie prazul şi coriandrul tocate mărunt şi oţetul. Amestecă, adaugă sare şi piper după gust.
6. Serveşte amestecul cu pieptul de pui tăiat fâşii.