Piept de pui cu sos de mango
Mâncare indiană este deosebit de gustoasă şi trebuie încercată chiar şi acasă.
1 linguriţă de oţet de orez, un ardei iute, 2 bucăţi de mango bine copt, 2 linguriţe de coriandru proaspăt, tocat mărunt, 1/2 linguriţe de sare, 100 de ml de ulei de palmier, un ardei gras roşu, 2 bucăţi de piept de pui dezosat, fără piele, o linguriţă de zahăr brun, 1 1/2 linguriţă de sos de soia, 1 1/2 zeamă de lime, 3 căţei usturoi, şofran opţional.
Sos de mango
» Pune toate ingredientele, în afară de ardeiul roşu, într-un vas adânc şi amestecă-le la blender, până obţii o pastă cremoasă. La final, gustul trebuie să fie atât dulce, cât şi picant şi acru. În cazul în care gustul este acrişor sau amar, adaugă puţin zahăr, iar dacă vrei să fie mai iute, poţi adăuga boia de ardei iute.
Piept de pui
» Taie-l cuburi şi prăjeşte-l bine în ulei de palmier pentru 5 - 8 minute sau până când este rumenit bine.
» Pune sosul într-o tigaie adâncă, adaugă ardeiul roşu tăiat cubuleţe, lasă să fiarbă până când se înmoaie ardeiul şi sosul se îngroaşă şi adaugă apă dacă nu eşti mulţumită de consistenţă.
» Pieptul de pui se scufundă în sosul de mango, după care presară frunze de coriandru proaspăt şi serveşte gustarea cu orez.
Poftă bună!
Articolul anterior Somon cu ciuperci la cuptor Articolul următor Rulou de ou cu legume