Ingrediente
- pentru crusta -
8 linguri de ulei de cocos topit
1/2 ceasca de 90g faina de orez brun
1/2 ceasca 65g faina faina
1/4 ceasca 30g faina de tapioca
1 lingura de faina de migdale
1 lingura de zahar de nuca de cocos
1/4 lingurita sare de mareo lingurita de extract de vanilie
4-5 linguri de apa cu gheata
- pentru umplere -
1 lingura de faina de migdale
1/2 - 3/4 ananas mare copt, indepartata coaja si feliat subtire
1 mango copt, cojit, fara samburi si feliat subtire
o lingurita de zahar de nuca de cocos
o lingura zeama de lamaie
o coaja de lime
Preparare
- crusta -
Toarna uleiul de nuca de cocos intr-un vas mic superficial si pune-l la congelator pentru 10 minute. Unge cu ulei tava pentru tarta, dar nu cu mult.
In castron combina restul ingredientelor, cu exceptia extractului de vanilie si apa rece si gusta din cand in cand ca sa iti iasa cea mai buna combinatie. Ia uleiul de nuca de cocos de la congelator si taie-l direct in vas in cubulete, daca nu l-ai inghetat deja in forma de cuburi, de preferat cat mai mici. Adauga cuburile in vasul cu celelalte alimente si amesteca pana cand uleiul de nuca de cocos de desface in granule mici, iar amestecul seama cu nisipul.
Adauga extract de vabilie si 4 linguri de apa rece si amesteca pana se face pasta si se lipeste cand apesi cu degetul. Daca nu, mai adauga o lingura cu apa. Roteste aluatul si formeaza o foaie pe care sa o pui in tava de copt si bag-o la frigider pentru 30 de minute.
- pentru asamblare si coacere -
Incinge bine cuptorul. Ia crusta de la frigider si presara faina de migdale. Aranjeaza fructele in sens circular in interiorul creustei, pana se umple bune. Apoi, presara nuca de cocos. Coace timp de 35-40 de minute pana cand crusta devine autie si fructele sunt moi si caramelizate. Las-o sa se raceasca, tai-o felii si ...
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu seminte de chia
Reteta zilei: Prajitura cu malai si stafide