Piure picant de cartofi
50 ml otet de vin alb
50 ml ulei masline
2 oua fierte
5 castraveti murati
2 buc ceapa
1 legatura ceapa verde
2 linguri capere
Mustar
Verdeata amestecata tocata marunt
Sare
Piper
Inca fierbinti, paseaza-i prin presa de legume sau de cartofi (nu cu mixerul). Adauga otetul, uleiul, putin condiment granulat, verdeata tocata, eventual putin piper, si amesteca bine.
Ouale fierte, castraveciorii si ceapa toaca-le marunt, arpagicul verde taie-l fin.
Acestea toate, impreuna cu caperele, se adauga apoi la masa de cartofi si se amesteca cu grija.
Poti servi acest piure de cartofi, foarte gustos, cald sau dupa ce s-a racit.
Este o garnitura foarte potrivita pentru carnaciori fripti la gratar, jambon brezat sau friptura din carne tocata.
Autor: Jakob Hausmann