Piureul de cartofi se prepară ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente, însă este important să ții cont de câteva sfaturi.
Spre exemplu, primul pas pentru a obține un piure delicios este să-l prepari dintr-un singur fel de cartofi, ori albi, ori roz. Fiecare sortiment are o cantitate diferită de apă şi amidon. Acesta din urmă absoarbe smântâna şi untul şi dă cartofilor o textură pufoasă şi moale. Dacă însă pui la mâncare doar cartofi săpunari, obţii piure lipicios şi apos. Cu alte cuvinte, trebuie amestecaţi cartofii, pentru a obţine o textură bună.
Nu uita, de asemenea, să fierbi cartofii la foc potrivit spre mic, pentru a fierbe uniform, iar în apa în care îi fierbi adaugă puțină sare.
De asemenea, trebuie să știi că laptele adăugat în piure trebuie să fie întotdeauna cald. Unul, în schimb, trebuie să fie rece, întrucât atunci se încorporează uniform în lapte.