Pizza caju cu mozzarella vegetală
Potrivită pentru cei cu intoleranţă la gluten sau lactate, care sunt vegani sau doar vor să aibă o dietă sănătoasă. Poate părea complicat să o prepari, dar toate etapele sunt de fapt foarte uşoare şi singurul lucru care poate merge rău este să o laşi prea mult în cuptor şi să se ardă.
1/2 lingură sare. 1/2 lingură piper cayenne, 1/2 praf de copt, 1 cățel usturoi, 2 linguri drojdie, 2 linguri amidon, 4 linguri pastă de tomate, 50 g caju, 135 g quinoa, 415 ml apă, frunze de busuioc
1. Se înmoaie quino în apă pentru 15 minute sau peste noapte apoi se scurge și se pune în blender pentru a fi amestecată cu 1/4 lingură sare, piperul, praful de copt și 175 ml apă.
2. Se pune amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 30-35 min la 190 g Celsius sau până ce un cuțit iese curat din ea. După acest timp se stinge focul și se mai lasă 5 minute în cuptor.
3. Se întoarce compoziția și se mai coace încă 10 minute la 190 g Celsius, pe cealaltă parte, pentru a deveni crocantă.
4. Se amestecă bine în blender caju-ul, drojdia, usturoiul, restul de apă și restul de sare apoi se întinde într-o cratiță și se presară deasupra amidonul.
5. Se încălzește amestecul de caju la foc mediu și se amestecă continuu, pentru a nu se prinde. Este gata când se îngroașă și alunecă de pe ușor de pe lingură.
6. Se întinde pasta de tomate peste crustă, apoi se pun din loc în loc porțiuni din amestecul de caju și se ornează cu frunzele de busuioc.
Tips: Se poate adăuga orice fel de topping: cârnați, salam, ardei, măsline, dovlecei, ou etc.
Articolul anterior Creveți cu bere, unt și dulceață de ardei iute Articolul următor Prăjitură cu piersici şi pişcoturi