Pizza milaneza (Italia)
Pentru aluat
350 ml apa
faina
50 g drojdie
50 ml ulei
3 linguri smantana
sare
Pentru umplutura
2 oua
200 g cas
1 cutie masline negre
300 g salam sau carnati
1ardei rosu
Se face o maiaua din smantana, 100 ml apa, drojdie, 4 linguri faina, putina sare. Se amesteca bine si se lasa la odihna 15 minute, se adauga uleiul, se incorporeaza si restul de faina, se framanta astfel incat sa se obtina un aluat de consistenta potrivita. Se lasa la dospit 30 de minute intr-un loc caldut. Casul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, salamul se taie rondele subtiri, maslinele si ardeiul rosu se taie bucati mici. Se unge cu ulei o tava rotunda, se intinde aluatul si se asaza peste el cas ras, bucati de salam, dupa care se introduce tava in cuptor, la foc potrivit, circa 20 de minute. Se scoate din cuptor, se adauga oul batut, bucati de ardei si maslinele feliate. Se pune din nou la cuptor pentru circa 25 minute, pana cand blatul va fi bine copt.
Articolul anterior Supa vieneza (Austria) Articolul următor Pizza margherita (Italia)