Plăcintă cu vită, ciuperci şi ceapă caramelizată
Iată o reţetă de plăcintă cu carne tocată de vită, extrem de gustoasă şi foarte uşor de preparat.
60 ml ulei de măsline, 700 g carne tocată de vită, 2 cepe mari, tocată felii subţiri, 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri de oţet balsamic, 200 g de ciuperci tocate, un dovlecel tăiat cuburi, 2 linguri de făină de grâu, foi de plăcintă, un ou.
1. Încinge cuptorul la 190 de grade, timp în care, într-o tigaie mare, toarnă 2 linguri de ulei şi găteşte carnea tocată până când devine maronie, după care scoate-o într-un vas.
2. Încinge alte 2 linguri de ulei în tigaie, căleşte ceapa pentru 6 minute la foc mediu, adaugă zahărul şi oţetul balsamic şi mai găteşte pentru 5 minute sau până când ceapa devine caramelizată, apoi scoate-o într-un vas.
3. În alte 2 linguri de ulei, căleşte ciupercile şi dovlecelul şi găteşte-le până se înmoaie. Amestecă-le cu carnea tocată şi ceapa, adaugă făina de grâu şi găteşte în timp ce amesteci pentru un minut.
4. Într-un vas de yena sau într-o tavă de copt, aşază o foaie de plăcintă, unge-o cu ou, adaugă un strat din amestecul de carne tocată, ceapă şi legume, după care continuă cu o altă foaie de plăcintă, înca un strat din amestec şi finalizează cu o foaie de plăcintă pe care trebuie să o ungi cu ou.
5. Bagă la cuptor plăcinta pentru 25 de minute sau până când devine pufoasă şi aurie.
Poftă bună!