Plăcintă în mere coapte
Un desert delicios, perfect pentru sfârșitul toamnei și o rețetă de plăcintă deosebită.
1/4 linguriță nucșoară, 1/4 linguriță sare, 1/2 linguriță scorțișoară, 1 pachet crustă de plăcintă (sau foi de plăcintă), 1 ou, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură făină integrală, 2 linguri zahăr tos, 3 linguri zahăr brun, 5 mere
1. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius, timp în care se taie vârful fiecărui măr și se scobește interiorul acestora cu o lingură, curățând toate semințele și scoțând mare parte din miez.
2. Se toarnă zeama de lămâie peste miezul scobit și se amestecă cu zahărul, făina, scorțișoara, nucșoara și sarea, apoi se pune această umplutură în merele scobite.
3. Se dezgheață crusta sau foile de plăcintă și se taie fâșii subțiri, care se ung cu ajutorul unei pensule muiate în oul bătut, apoi se pun ca într-o împletitură desupra merelor.
4. Se pun merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și la baza lor se toarnă puțină apă, apoi se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă la copt pentru 20 de minute.
Articolul anterior Piure cremos cu usturoi Articolul următor Rețeta perfectă de pui la cuptor