Nutriţionistul Emily Field este de părere că doi hamburgeri, nu unul, reprezintă alegerea ideală din meniul unui restaurant de tip fast-food pentru cei care vor să evite pe cât posibil bombele calorice.
Teoria expertului se bazează pe echilibrarea meselor principale ale zilei, ceea ce presupune ca ai nevoie de preparate care conţin atât proteine, cât şi grăsimi şi carbohidraţi, pentru a prelungi senzaţia de saţietate şi a evita gustările nesănătoase.
Emily Field a explicat că un burger conţine toate cele trei ingrediente esenţiale pentru o masă echilibrată - pâinea furnizează organismului carbohidraţi, iar carnea este bogată în grăsimi şi proteine. Cartofii prăjiţi, în schimb, nu conţin decât grăsimi şi carbohidraţi, în timp ce proteinele sunt responsabile pentru o senzaţie de saţietate prelungită.
Nutriţionistul oferă drept exemplu meniul unui cunoscut lanţ de restaurante de tip fast-food, unde un hamburger conţine 13 grame de proteine, iar un cheeseburger are un aport de 16 grame de proteine. În plus, şi numărul de calorii este mai mic în cazul unui hamburger, comparativ cu o porţie de cartofi prăjiţi.
Aşadar, dacă ţii la siluetă şi nu ai altă variantă la dispoziţie, comandă doi hamburgeri sau cheeseburgeri, iar cântarul îţi va confirma teoria nutriţionistului.
Citeşte şi: Aşa mănânci corect un hamburger - Degetul mic este cheia