Planul sugerat de bucătarul Tom Kerridge include alimente care sporesc nivelul de dopamină din organism, substanţă care influenţează centrii plăcerii şi recompensei din creier.
Dacă adopţi această dietă, te poţi bucura de lactate, precum brânză, iaurt sau lapte, dar şi de carne neprocesată, fie ea de vită, pui sau curcan. Sunt permise şi variantele de peşte bogat în omega-3, precum somonul sau macroul, dar şi ouăle.
Regimul alimentar care l-a ajutat pe bucătar să slăbească include şi fructe şi legume, accentul fiind pus pe banane, nuci şi alune. Pentru amatoarele de dulciuri, dieta include şi ciocolata neagră.
În cadrul acestui regim nu se recomandă, însă, consumul de alcool, băuturi care conţin cafeină şi zahăr procesat, dar şi carbohidraţi bogaţi în amidon.
Ce spun nutriţioniştii despre această dietă? Helen Bond, consultant în materie de nutriţie, explică: "Tom Kerridge a avut rezultate foarte bune - a slăbit foarte mult şi asta este fantastic pentru sănătatea lui. Dieta cu dopamină are multe plusuri, mai ales în ceea ce priveşte consumul de peşte şi proteine, care sporesc senzaţia de saţietate. Acelaşi lucru pot spune despre reducerea consumului de alcool şi evitarea carbohidraţilor rafinaţi."