Prăjitură crocantă cu ovăz și fructe
Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură crocantă și răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară!
6 piersici, 2 căni de mure, 3 lămâi, ½ cană de zahăr, 1 ½ cană de făină, 1 ½ cană de fulgi de ovăz, 2/3 cană zahăr brun, ½ lingură de scorțișoară, ¼ linguriță de ghimbir, ½ pachet de unt, înghețată de vanilie pentru ornat.
1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Taie piersicile în cubulețe și amestecă-le, într-un bol, cu murele, zeama de la 3 lămâi, coaja rasă de la 2 lămâi și zahărul.
3. Pune amestecul de fructe fie în 6 recipiente mici, fie într-o formă mare de tartă.
4. Într-un bol separat amestecă făina, fulgii de ovăz, zahărul brun, scorțișoara și ghimbirul. Adaugă apoi untul și frământă compoziția cu mâinile.
5. Adaugă aluatul crocant obținut peste fructele puse în forme.
6. Introdu prăjitura la cuptor și las-o să se coacă preț de 35 de minute.
7. La final, servește prăjitura cu o cupă de înghețată de vanilie alături.
Poftă bună!
Articolul anterior Cartofi dulci, în crustă dulce de scorţisoară Articolul următor Pui cu cartofi şi sos de lămâie, la cuptor