Prăjitură cu orez expandat şi îngheţată
Vrei un desert răcoros, ideal pentru zilele toride de vară, dar în acelaşi timp şi hrănitor? Atunci trebuie neapărat să încerci prăjitura cu orez expandat şi îngheţată.
jumătate de cană cu sirop de porumb, jumătate de cană cu unt de arahide, 4 ceşti de orez expandat, 2 căni de îngheţată sau 2 ceşti cu iaurt îngheţat, foarte puţin întărit.
1. Într-un bol de mărime medie, amestecă siropul de porumb cu untul de arahide.
2. Adaugă orezul expandat şi amestecă până obţii o compoziţie omogentă.
3. Bagă compoziţia la frigider pentru 15 minute, după care, pe o tavă, pune un strat de compoziţie cu orez expandat, unul mai gros de îngheţată sau iaurt îngheţat şi acoperă cu încă un strat de compoziţie cu orez expandat.
4. Bagă la cogelator prăjitura pentru cel puţin 2 ore, iar porţiile pe care nu le consumaţi, bagă-le într-o folie alimentară şi lasă-le la congelator.
Poftă bună!
Sursa: food.com Articolul anterior Îngheţată homemade Articolul următor Piept de pui cu salată de fructe