Prajitura cu nuca de cocos
50 g gris
75 g faina
100 g fulgi de cocos
1 lingura praf de copt
75 g unt
5 linguri de zahar
2 oua
75 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
Pentru sirop
250 g zahar
2 linguri suc de lamaie
Se prepara siropul amestecand zaharul cu jumatate litru apa si se fierbe. Dupa 5 minute se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe 2 minute. Se lasa apoi la racit. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, se adauga grisul si fulgii de cocos. In alt vas, se amesteca bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile si se amesteca pana cand devine o crema. Se adauga coaja de lamaie. Se amesteca cele doua compozitii, se incorporeaza treptat laptele, dupa care se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se coace, la foc potrivit, cca 45 de minute. Se scoate pe un platou si se taie romburi. Peste prajitura calda se toarna siropul. Pe deasupra se presara fulgi de cocos amestecati cu scortisoara macinata. Se lasa sa se insiropeze si se serveste rece.
Articolul anterior Banane prajite Articolul următor Clatite cu dovleac