Prăjitură cu piersici şi pişcoturi
O prăjitură gustoasă, uşoară, răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară şi ideală pentru cei care iubesc torturile diplomat.
esenţă de vanilie, 1 tub frişcă, 2 plicuri gelatină granule, 2 borcane compot piersici, 150g cremă de brânză, 150 g zahăr pudră, 200ml frişcă lichidă, 300g pişcoturi, 500 g iaurt gras
1. Se pune plicul de gelatină la muiat în 200 ml compot, pentru 10 minute.
2. Se tapetează cu folie alimentară o formă de chec (sau o formă mică de tort) şi se taie câte un capăt de la pişcoturi, ca să intre pe înalţime în formă, nu înainte de la muia în compot.
3. Se topeşte gelatina la foc mic, dar fără a ajunge la fierbere, pentru că altfel nu mai încheagă şi se bate spumă frişca lichidă.
4. Se amestecă crema de brânză cu zahărul pudră, esenţa de vanilie, iaurtul, gelatina topită şi frişca bătută, după care se toarnă amestecul în forma de chec.
5. Se adaugă în compoziţie jumătăţi de piersici din compot, puse pe verticală şi se pune un capac din pişcoturi, peste cremă, apoi se dă la frigider câteva ore, de preferat o noapte întreagă.
6. Se decorează prăjitura cu piersici din compot sau orice alte fructe proaspete sau din compot şi cu frişcă, apoi se taie felii.