Chec din 6 ouă
Prepară un chec pufos şi gustos, pe care îl poţi servi la cafea, alături de cei dragi.
1 1/2 cană de unt, 6 ouă, 3 căni făină, 1 1/2 cană de zahăr alb, 3 linguriţe de praf de copt, 1 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie , 3/4 cană de lapte
1. Unge cu unt o tavă de chec, apoi pudrează făină peste.
2. Într-un bol amestecă făina, praful de copt şi sarea.
3. Într-un bol mai mare de această dată, amestecă untul şi zahărul. Adaugă apoi ouăle, unul câte unul, amestecând bine, iar la final pune şi extractul de vanilie.
4. În bolul mare, adaugă amestecul de făină şi laptele, alternativ.
5. Pune compoziţia în tava de chec şi bag-o apoi în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius. După 60-90 de minute, checul este gata. Pnetru a verifica, foloseşte tehnica scobitorii. Poţi folosi o glazură, în funcţie de preferinţele personale.
Poftă bună!