Prajitura de orez
1 litru de lapte
125 g zahar
300 g orez cu bobul rotund
1 praf de sare
100 g migdale taiate foarte fin
75 g stafide albe
60 g seminte de pin
10 curmale proaspete taiate bucatele
2 oua plus 2 galbenusuri
1 lingura lichior de trandafiri sau de portocale
unt si pesmet fin pentru tapetat forma
Se aduce laptele la punctul de fierbere, intr-o cratita cu fundul gros. Se incorporeaza zaharul, apoi orezul si sarea. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand fara intrerupere, apoi se varsa laptele care nu a fost absorbit de orez si se transfera orezul intr-un castron. Se amesteca orezul cu migdale, stafide, seminte de pin, curmale si cele doua oua intregi plus galbenusurile. Se adauga lichiorul de trandafir (sau de portocale), apoi se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se coace aproximativ 30 de minute, in cuptorul preincalzit, pana cand prajitura este frumos rumenita. Se serveste calduta.
Articolul anterior Prajitura cu crusta de zahar cristalizat Articolul următor Prajitura cu urda