Pui chinezesc la grătar
Dacă ai în frigider un piept de pui pe care nu mai ştii cum să-l prepari, iată o reţetă chinezească simplă şi delicioasă.
zeama de la o lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, un căţel de usturoi, curăţat şi tocat mărunt, 2 linguri de sos hoisin, o lingură de miere, 5 linguri de sos de soia, un vârf de lingură de ghimbir dat pe răzătoare, 2 bucăţi mari de piept de pui dezosat.
1. Combină într-un bol de sticlă toate ingredientele în afară de pieptul de pui.
2. Înţeapă pieptul de pui cu un cuţit de câteva ori ca să te asiguri că îşi va trage siropul şi adaugă-l în compoziţie.
3. Bagă preparatul la frigider pentru 3-4 ore la marinat.
4. Scoate pieptul de pui din sos şi bagă-l la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pieptul de pui merge de minune în combinaţie cu orez sălbatic sau cu legume chinezeşti.
Poftă bună!