Pui cu ananas (Canada)
1 cutie compot de ananas fara zahar (light)
1 pui grill (aprox. 1 kg)
1 litru de apa
un pahar de vin alb
½ pahar otet de vin
sare, piper
coriandru
oregano
dafin
2 linguri de ulei
boia dulce
Puiul curatat, dar intreg, se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii, timp de 60 de minute. Se lasa apoi cateva minute la scurs. Se introduce o sticla de bere (goala), prin partea tartitei, “imbracand” astfel sticla cu corpul puiului. Se unge cu amestecul de ulei, piper si boia. Sticla se asaza vertical intr-o cratita, in care se toarna baitul. Puiul nu trebuie sa aiba contact cu lichidul. Se introduce apoi in cuptorul bine incalzit (in aceeasi pozitie) si se coace aproximativ 60 de minute. Din cand in cand se va unge cu lichidul din cratita. Daca varful aripilor sau al picioarelor au tendinta sa se arda, atunci se recomanda infasurarea acestora in folie de aluminiu. Compotul de ananas se incalzeste cu putin timp inainte de terminarea coacerii. Dupa coacere puiul se scoate de pe sticla, se portioneza si se serveste garnisit cu bucati de ananas.
Articolul anterior Salata de avocado (Caraibe) Articolul următor Supa vieneza (Austria)