Pui pe sticlă la cuptor - ingrediente necesare:
- un pui
- 50 ml ulei
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 3 frunze de dafin
- ½ măr tăiat felii
- Coriandru
- Rozmarin
- Boia de ardei dulce
- două linguri de vin alb sec
- sare și piper, după gust
Pui pe sticlă la cuptor - mod de preparare:
Curăță puiul grill pe părțile din interior și exterior, fără să-l tai, însă.
Îndepărtează apoi tuleiele și asigură-te că au rămas organe în interior.
Într-un bol mic, amestecă rozmarin, coriandru, boia de ardei dulce, sare, piper și 15 ml ulei, după care unge puiul pe interior și exterior cu o pensulă.
Lasă puiul cu pieptul în jos la marinat în frigider, pentru circa două ore.
Cu 30 de minute înainte de a scoate puiul, pune-l la preîncălzit pentru două minute, la 180 de grade.
Pune o capă tăiată în bucăți într-o sticlă de bere, precum piper, foi de dafini și apă caldă.
Adăpostește sticla într-o tavă de cuptor și completează cu 1,5 pahar de apă caldă, ½ măr tăiat felii și 2 linguri de vin alb sec.
Ulterior, unge puiul cu puțin ulei și fixează puiul cu ciocănelele în jos pe sticlă.
Lasă preparatul în cuptor, pentru 1,5 ore, iar o dată la 10 minute, deschide ușa cuptorului și unge puiul cu amestecul din tavă, folosind o lingură.
După ce puiul este gata, lasă-l să se odihnească pentru 10 minute.Servește-l cu salată ori piure.
Poftă bună!
Credit foto: Sodelicious.ro