Pulpa de miel cu ierburi si usturoi
2.5 kilograme de pulpa de pui
4 catei de usturoi pisati
2 lingurite sare
2 lingurite de oregano
1/2 lingurita de piper
1 ceasca de vin rosu sec
1/4 ceasca de ceapa verde tocata
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de faina
sare si piper dupa gust
- cresteaza carnea, cu taieturi mici, dar adanci, cam la o distanta de 2.5 cm
- intr-un vas amesteca usturoiul, sarea, oregani si piperul si adauga in crestaturi cate un pic din acest amestec;
- aseaza apoi bucata de pulpa pe un gratar, iar dedesubt avand o tava;
- amesteca vinul rosu cu ceapa verde si sucul de lamaie si unge inainte de a baga la cuptor pulpa de miel cu ajutorul unei pensule; ungeti apoi frecvent frictura, cam la interval constant de 30 de minute dupa ce ati bagat-o la cuptor. Cand este gata, scoateti carnea pe un platou!
Se poate servi cu orice fel de garnitura. Eu prefer friptura de miel cu salata de legume de primavara: ridichi, ceapa verde, salata verde, castraveti, rosii, etc.