Potrivit lui Jamie Oliver, ca friptura ta de miel să fie perfectă, ține cont de următoarele sfaturi:
- condimentează carnea de miel cu rozmarin, salvie, mentă sau cimbru
- lasă carnea la marinat câteva ore înainte de preparare sau chiar peste noapte.
- sarea și ingredientele acide așa cum sunt zeama de lămâie, vinul sau oțetul frăgezesc carnea de miel și te ajută să obții o friptură delicioasă.
- scoate carnea din frigider cu o oră înainte de a o pune la cuptor pentru a ajunge la temperatura camerei. Friptura se va găti mai repede și va fi bine pătrunsă și fragedă, potrivit Eva.ro.
- crestează bucățile mari de carne, așa cum este pulpa de miel. Aromele condimentelor vor pătrunde mai bine și carnea se va găti mai ușor.
- carnea de miel va fi moale și delicioasă dacă o gătești lent, în stil slow cooking. Poți să o prepari astfel în cuptor, optând pentru o treaptă de căldură mică și o perioadă de gătire de câteva ore sau într-un aparat special pentru slow cooking.
- după ce ai scos friptura de miel din cuptor, las-o să se „odihnească” timp de cel puțin zece minute înainte de o tăia. În acest timp friptura se va frăgezi mai bine și va fi suculentă. Dacă o tai imediat, va fi uscată și tare.
- friptura de miel poate fi în sânge (ceea ce înseamnă că la interior carnea este roz) mediu sau bine făcută. Astfel că durata de gătire variază în funcție de preferințele tale.