Pulpa de miel la cuptor
800 g pulpa de miel fara os
800 g cartofi
200 ml ulei
100 g unt
100 ml suc de lamaie
condimente pentru miel
sare, piper
Se curata bine carnea de miel, se spala si se dezoseaza. Se unge cu condimentele speciale pentru miel si cu ulei, apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Pulpa de miel se inconjoara de cartofii care au fost curatati de coaja, spalati, taiati sferturi si stropiti cu sucul de lamaie. Deasupra se presara sare, piper si bucatele de unt. Tava se acopera cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentru aproximativ o ora, la foc potrivit. Cand carnea este bine patrunsa si cartofii suficient de fierti, se scoate folia de aluminiu si se lasa tava in cuptor inca 15 minute pentru a se rumeni frumos deasupra. Se serveste calda, taiata felii, cu garnitura de cartofi.
E bine sa stii
Alaturi de cartofi, se pot adauga langa friptura 2-3 morcovi taiati bastonase si cateva ciuperci taiate felii groase.