Usturoiul copt este la mare căutare. Acesta este adeseori promovat ca fiind un ingredient care sporeşte aroma unei reţete, însă chiar şi aşa, ai nevoie doar de o jumătate de oră pentru a-l găti.
Cu alte cuvinte, asta înseamnă o jumătate de oră în care stomacul tău tânjeşte după mâncare, după o zi plină de evenimente la birou. Cine are chef de aşa ceva în timpul săptămânii?
Din fericire, preparatul acesta pe bază de usturoi nu putea fi mai simplu de atât: se taie partea de sus a unei căpăţâni întregi de usturoi (necurăţate) şi zona expusă se unge cu puţin ulei de măsline, înainte de a împacheta usturoiul în folie de aluminiu.
Coace-l în cuptor la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 35-40 de minute, sau până când observi că poţi să storci usturoiul din coajă, ca pe o pastă.
Această pastă de usturoi poate fi depozitată în frigiderul tău până la aproape 2 săptămâni.
Încearcă să pasezi usturoiul copt în dressing-ul pentru salate, să îl amesteci în hummus pentru o pastă mai aromată pentru sendvişuri sau îl poţi adăuga în supe sau sosuri de mâncare pentru un plus de aromă.
Şi uite-aşa, în doar o jumătate de oră, preparatele tale pentru masa de prânz din timpul săptămânii se vor bucura de un plus de savoare. (Via.)