Nu mânca prea mult sau prea curând înaintea antrenamentului tău. La modul ideal, ar trebui să termini masa de dinaintea antrenamentului cu o oră înainte de a începe activitatea la sală. Acest interval îi permite mâncării să se digere şi previne crampele abdominale.
Limitează exerciţiile statice de stretching. Întinderea muşchilor sau stretchingul înainte de încălzire poate duce la leziuni şi rănire. Deşi acest lucru poate părea contraproductiv, muşchii tăi sunt "proaspeţi" şi odihniţi înainte de antrenament şi nu se vor întinde atât de mult pe cât s-ar putea întinde post-antrenament. Încearcă unele mişcări şi exerciţii dinamice pentru a-ţi activa muşchii şi pentru a-ţi încălzi corpul pentru antrenamentul propriu-zis.
Nu mânca alimente bogate în grăsimi. Grăsimea este necesară în orice dietă echilibrată, dar să nu uităm că grăsimea este cel mai lent nutrient procesat, aşa că este posibil să nu fie în totalitate descompusă în sistemul tău digestiv până la momentul în care eşti pregătită de antrenament. Concentrează-te pe proteine şi carbohidraţi, care sunt procesate mai rapid de sistemul digestiv şi care îţi vor da exact acel boost de energie de care ai nevoie pentru a te antrena la cote maxime.
Nu îţi solicita corpul prea tare. Dacă te simţi rău, eşti bolnavă sau foarte obosită, nu te forţa. Specialiştii de la Mayo Clinic sugerează să apelezi la următoarea regulă: dacă boala sau afecţiunea care nu îţi dă pace este localizată mai jos de gât (de exemplu, o infecţie la stomac sau o răceală în piept), este cel mai bine să stai acasă şi să te odihneşti.
Cât despre oboseală, încearcă să fii sinceră cu tine. Ai lucrat din greu toată săptămâna şi te-ai trezit pentru un antrenament la sală simţindu-te extenuată? Ia o pauză. Corpul tău are nevoie de timp pentru a-şi repara grupele de muşchi, iar o zi de odihnă şi repaos le va prinde bine, atât corpului, cât şi minţii tale. Sursa.