Mâinile sunt cartea de vizită a unei femei și vor trăda întotdeauna starea de sănătate, cât de mult sunt îngrijite și chiar VÂRSTA!
Angelina Jolie, Madonna, Cher și alte vedete internaționale se confruntă cu aceeași problemă: deși au un chip cu aspect tânăr, proaspăt, mâinile lor sunt ridate, subțiri și noduroase, precum cele ale unor femei mult mai în varstă! Și asta pentru că nu au acordat la timpul potrivit aceeași importantă îngrijirii mâinilor!
Limitarea eforturilor de îngrijire a pielii doar la nivelul feței este o eroare pe care o fac multe femei.
De aceea, îngrijirea timpurie și constantă este esentială, cu atât mai mult în toamnă și în sezonul rece, când frigul și schimbările de temperatură pot afecta sănătatea pielii.
Astăzi, diverse metode pentru prevenirea îmbătrânirii pielii mâinilor sunt ușor de aplicat și pot oferi rezultate uimitoare.
Dr. Klara Bancilă, specialist în chirurgie estetică ne-a oferit mai multe informații în legatură cu acest subiect.
Ce metode există pentru a șterge ridurile de pe mâini?
Ca metode de reîntinerire a mâinilor, avem noutăți: tratamente complexe prin TERAPIA PRP( pentru efectul de regenerare a structurii pielii, de atenuare a petelor pigmentare datorate vârstei sau petelor solare datorate expunerii la soare ) în combinație cu INJECȚIILE CU ACID HIALURONIC NERETICULAT, special destinat acestei zone (pentru efectul de atenuare a ridurilor, precum și hidratarea profundă a pielii mâinilor).
În afară de acestea se mai folosesc cu succes și tratamentele anterioare de reîntinerire prin LIPOFILING , sau injecțiile cu grăsime proprie recoltata și preparată înainte de a fi injectata sub pielea mâinilor, având că scop atenuarea ridurilor și hidratarea pielii. Această metodă este mai laborioasă , necesită anestezie locală atât la locul de unde se recoltează grăsimea( abdomen, coapse, etc) cât și la nivelul mâinilor, unde se injectează, durează mai mult că și procedura dar și că timp de recuperare, edemul( tumefacția mâinilor fiind mai marcată pentru câteva zile până la o săptămâna), de aceea, în ultimul timp , se preferă metodă TERAPIEI PRP cu injectarea de ACID HIALURONIC (recuperare imediată, procedura mai simplă pentru paciente, efecte mai de durată!)
La ce interval trebuie repetate aceste injectări?
Protoculul întregului tratament este de a se face 2-3 ședințe (în funcție și de aspectul local al mâinilor) la un interval de 2 săptămâni între ele; durată efectului fiind de 12-15 luni.
De la ce vârstă putem începe aceste proceduri?
Procedurile se adresează persoanelor cu pielea mâinilor degradată, modificată, atât de trecerea timpului, dar și de expunerea la factorii nocivi de mediu, în special soare, UV. dar și persoanelor tinere cu aspect scheletizat al mâinilor (tendoane și vene mai expuse) care doresc să obțină un aspect mai neted, mai fîn al mâinilor.
Există contraindicații?
Contraindicațiile sunt cele generale pentru orice intervenție estetică, persoanele care doresc reîntinerirea manilor trebuie să aibă o stare generală bună de sănătate, fără infecții, fără probleme cardiace, fără alergii medicamentoase sau la diferite substanțe, fără leziuni deschise sau infecții pe pielea mâinilor.
Alte zone la fel de sensibile, de exemplu gâtul .... poate fi tratat la fel ?
Zona gâtului este un dintre cele mai dificile zone de tratat, însă există acum soluții foarte bune: în primul rând se folosesc firele PDO, care produc un efect de lifting și de reîntinerire a structurii pielii, combinată cu TERAPIA PRP și mezoterapia cu diferite cocteiluri ce conțin acid hialuronic, siliciu organic, vitamine și aminoacizi. Toate aceste metode produc un efect de lifting , atenuarea ridurilor de flexie de pe zonă gâtului, și îmbunătățirea laxității cutanate, amânând momentul unui lifting cervical chirurgical cu câțiva ani!
Care sunt tendințele în chirurgia estetică?
În acest moment, se preferă tratamentele nechirurgicale , combinate, de cele mai multe ori, FIRELE PDO, TERAPIA VAMPIR PRP, ACIDUL HIALURONIC, BOTOXUL, MEZOTERAPIA, pentru timpul de recuperare minim comparativ cu tratamentele chirurgicale, precum și expunerea la riscuri mai mici.
Chiar dacă la un moment dat, intervențiile chirurgicale estetice nu mai pot fi evitate, folosirea în prealabil a tratamentelor nechirurgicale, ajută foarte mult vis a vis de rezultatul unei operații estetice faciale clasice (lifting facial, cervical, blefaroplastie, etc), datorită calității bună a pielii și a țesuturilor, obținute de-a lungul tipului cu aceste tratamente minim invazive.
Viitorul, din punct de vedere estetic, sună bine?
Viitorul pentru mine este profilaxia, adică inceprea din timp a îngrijirii profesionale a corpului, feței, pielii, așa încât din toate punctele de vedere să avem un aspect cât mai armonios și sănătos, amânând cât se poate de mult intervențiile radicale, extensive și riscante!