Reţetă în stil chinezesc: Pui Bourbon
Reţeta de pui în stil chinezesc e pur şi simplu delicioasă, fiind o preferată a copiilor. Îşi poartă denumirea de Buourbon deoarece bucătarul chinez care a creat preparatul lucra la un restaurant pe strada Bourbon.
2 bucăţi de piept de pui dezosat (tăiat în bucăţele), 1-2 linguriţe ulei de măsline, 1 căţel de usturoi zrobit, un sfert de linguriţă de ghimbir, fulgi de ardei iute, un sfert de ceaşcă de sirop de mere, trei sferturi de ceaşcă zahăr brun, 2 linguriţe de ketchup, 1 linguriţă de oţet de mere , jumătate de cană de apă, trei sferturi de cană sos de soia
1. Se pune uleiul într-o tigaie mare pe foc.
2. Se adaugă puiul bucăţele şi se găteşte până devine auriu.
3. Se scoate puiul şi se adaugă toate ingredientele în aceeaşi tigaie, se ţin pe foc până se gătesc.
4. Se adaugă înapoi puiul şi se aduce la fierbere la foc mediu.
5. Se dă focul pe mic şi se mai ţine pe foc încă 20 de minute.
6. Fiind o reţetă chinezească, se serveşte cu o porţie de orez simplu.
Poftă bună!
Articolul anterior Fursecuri cu unt de arahide din 3 ingrediente Articolul următor Paste cu fasole