Paste cu fasole
Aceasta reţetă tradiţională specifică Italiei este foarte gustoasă şi săţioasă, iar prepararea rapidă, în aproximativ 40 de minute. Hrăneşti toţi membrii familiei cu pastele cu fasole care înoată efectiv în sos roşu. Încearcă reţeta aceasta în zilele reci şi ploioase, nu vei regreta!
2 linguriţe ulei de măsline, 1 ceaşcă de ceapă mărunţită,3 căţei pisaţi de usturoi, 2 concerve de roşii bucăţele, 3 ceşti de supă de pui, 1 conservă fasole Cannellini, jumătate de ceşcuţă de părtunjel tocat, 1 linguriţă de busuioc uscat, jumătate de linguriţă de piper negru, paste mai mici nefierte (pene, melcişori, fusilli, farfalle), parmezan
1. Aruncă usturoiul şi ceapa într-o tigaie cu ulei la foc mediu. Găteşte până ceapa se înmoaie şi devine transparentă.
2. Adaugă roşiile bucăţi din conservă, supa de pui, fasolea, pătrunjelul, busuiocul şi piperul. Aşteaptă să dea în clocot, amestecând din când în când. Dă focul mai mic şi lasă să fiarbă timp de 10 minute.
3. Adaugă pastele.
5. Găteşte în continuare până se fac pastele.
6. Decorează cu parmezan proaspăt.
Poftă bună!
Articolul anterior Reţetă în stil chinezesc: Pui Bourbon Articolul următor Supă anti-răceală cu 52 de căţei de usturoi