Ingrediente
orice fruct din lamai, clementine, minneola, pomelo sau grapefruit
zahar
ciocolata menajera
gheata
apa
Preparare
Spala bine fructul la exterior, dupa care taie coaja felii si rade toata pulpa. Te vei folosi doar de coaja, fructul il poti manca fara probleme.
Taie coaja felii de 2 cm, pune la fiert o cratita cu apa care sa cuprinda toate cojile si cand da in clocot, da drumul in oala la coji si lasa-le sa fiarba pana devin usor transparente si isi pierd toata aroma.
Intre timp, pune intr-un vas niste gheata de la congelator si cuprinde-o cu gheata. Dupa ce au fiert feliile de coaja, toarna-le in apa cu gheata. Scurge-le si lasa-le intr-un alt vas.
Separat, prepara un sirop de zahar, o cana de zahar dizolvata intr-o cana cu apa si toarna-l peste felii, acestea isi vor extrage dulceata din sirop. Scoate-le pe un gril pe toate si lasa-le sa se usuce, iar apoi, da-le prin mult zahar.
Topeste niste ciocolata menajera intr-un vas si trece fiecare felie de coaja cu zahar prin ea pana la jumatate. Pune-le din nou pe grill la uscat si baga-le la congelator pentru 15 minute, cat sa se intareasca ciocolata.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Melcisori cu nuca, scortisoara si lapte