Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de supă de mazăre şi pregăteşte-te pentru Postul Paştelui.
Supă de mazăre
"Ia 600 gr. de mazăre, fierbe-o cu sarea necesară, dă-o prin stă şi aşeaz-o cu ceapă prăjită la foc; pune de asemenea pâine prăjită în castron, toarnă supa peste ea şi e gata.
Mai poţi lua mazăre, spal-o cu leşie (n.r. - Soluţie alcalină obținută prin fierbere cu apă a cenuşii de lemn), curăţ-o bine de coajă, dă-o prin sită şi apoi amestec-o până ce se înălbeşte; întinde pasta aceea pe o foaie subţire făcută din luat, şi taie din ea piroşti foarte mici. Pune borş la foc ca să fiarbă cu o cepşoară tăiată mărunt şi prăjită cu untdelemn, piper şi sarea necesară, aruncă piroştile acelea în el, şi după ce vor fierbe, dă borşul la masă".
Vă dorim poftă bună!