Ingrediente
2 kg carne de porc
200 g gem de caise
3 linguri pudra de mustar
6-7 cuisoare
rozmarin
unt
sare sipiper
Preparare
Incinge cuptorul la 180 de grade, timp in care crestezi bucata de carne pe partea cu grasime. Condimenteaza cu sare si piper si inteapa din loc in loc carnea cu cuisoarele. Unge o tava cu unt, pune bucata de carnecu grasimea in sus si bag-o la cuptor la foc mic pentru o ora.
Cat se prepara carnea, ocupa-te de glazura. Amesteca gemul de caise cu pudra de mustar. Dupa o ora, scoate carnea, unge-o cu glazura de caise si bag-o din nou la cuptor. Repeta procedura din 15 in 15 minute pana cand carnea este suficient de fragera.
Scoate tava de la cuptor, condimenteaza cu rozmarin si unge-o cu unt, iar apoi acopera cu o folie de aluminiu si lasa sa se raceasca. Friptura se serveste cu legume la cuptor, la gratar sau fierte.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Tarte cu nuca de cocos si lime
Reteta zilei: Vinete si fasole verde cu sos rosu de curry