Ingrediente
10- 12 caise
4-5 cartofi mari
300-400g faina grau
un ou
un varf lingura sare
3 linguri nuca macinata
6 lingura pesmet
3 lingurite zahar
Preparare
Spala caisele din compot, curata-le de coaja, scoate-le samburii, apoi asaza-le pe o farfurie si presara putin zahar. Pune pesmetul intr-o cratita impreuna cu nuca macinata si lasa-le sa se rumeneasca un pic, indeparteaza de pe foc si asauga zaharul. Pune pe foc o cratita cu apa si putina sare.
Fierbe cartofii in coaja, curata-i si lasa-i putin la racit. Piseaza-i cu o furculita, adauga oul, faina si framanta bine. Lucreaza repede cu aluatul ca sa nu se inmoaie. Rupe bucati din aluat, fa-le de marimea parmei, pune caisa si inchide-o in palma, modeleaz-o, iar in cazul in care se lipeste aluatul de maini, foloseste putina faina.
Pune-le pe toate la fiert in apa cu sare de pe aragaz si lasa-le pana se ridica la suprafata. Scoate-le si da-le prin pesmet.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu nuci
Reteta zilei: Salata de cartofi cu nuci