Ingrediente
600 g cartofi
200 g faina
50 g faina
1 ou
250 g branza de oaie
150-200 g sunca afumata
150 g cartofi fierti
250 ml smantana
100 g Gustul untului Koliba
Arpagic sau ceapa
Preparare
Se pun cartofii necuratati la fiert. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca 50 g Gustul untului Koliba cu un pic de sare, 250 g branza de oaie, ceapa tocata, o lingura de smantana si sunca afumata.
Se curata cartofii fierti si se dau prin razatoare, se amesteca cu ou si faina si se framanta aluatul. Se lasa apoi la dospit. Intre timp se toaca sunca, se pune la prajit si se marunteste ceapa verde. Aluatul obtinut se imparte in bucati mici egale si se intind cu facaletul. Cu o lingura se pune compozitia pregatita in centrul fiecarei bucati de aluat si se infasoara, avand grija ca marginile sa fie bine lipite apasand cu furculita. Se pun apoi la fiert in apa cu sare timp de 6 minute. Se servesc impreuna cu sunca prajita, tocata marunt, smantana si ceapa maruntita.
Sursa foto: tana-catering.blogspot.ro
Citeste si:
Reteta zilei, de la Carmen Bruma: prajitura cu riccota, miere si canepa
Reteta zilei: Laura Cosoi te invata sa faci supa de cocos cu sepie
Reteta zilei: ardei umpluti cu carne si legume, de la Cori Gramescu